Εκτίμηση - Τιμές Λιρών

Οι λίρες Αγγλίας είναι το πιο διαδεδομένο χρυσό νόμισμα που κυκλοφορεί παγκοσμίως. Όλοι σχεδόν έχουμε αποκτήσει κάποτε μια λίρα, στο γάμο μας, στη βάφτιση των παιδιών μας ή έχουμε αγοράσει για να επενδύσουμε σε χρυσό. Αυτό το μικρό νόμισμα έχει μια δυνατή ισχύ στις παγκόσμιες αγορές και πρέπει να γνωρίζετε τι κρατάτε στα χέρια σας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΛΙΡΩΝ


Οι λίρες πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όσον αφορά
* το βάρος,
* τη διάμετρο,
* το πάχος,
* τα καράτια,
* την κοπή,
* το νομισματοκοπείο αλλά και
* τις λεπτομέρειες στο σχέδιο των όψεών τους.

Αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά , τότε είστε κάτοχος μια γνήσιας χρυσής λίρας Αγγλίας. Σε γενικές γραμμές οι γνήσιες λίρες πρέπει να έχουν τα παρακάτω γνωρίσματα:
Βάρος: 7, 9881 γρ.
Διάμετρος: 22,05 χιλ.
Πάχος: 1,52 χιλ.
Καθαρότητα: 22 καράτια
Σημ.: Οι μετρήσεις αυτές γίνονται με συγκεκριμένα όργανα υψηλής ακρίβειας.

ΛΙΠΟΒΑΡΕΣ ή ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΈΣ στην ΟΨΗ


Λίρες που το βάρος τους είναι κάτω του 7,960 ή έχουν έντονα σημάδια, χτυπήματα ή κολλήσεις, θεωρούνται ελαττωματικές και πληρώνονται μόνο σαν αξία χρυσού και στην συνέχεια πηγαίνουν για λιώσιμο

ΠΛΑΣΤΕΣ ΛΙΡΕΣ


Το σύνολο των σωστών χαρακτηριστικών είναι που κάνει μια λίρα γνήσια έτσι ώστε να έχει το σωστό αντίκρισμα σε χρήματα. Δυστυχώς όμως κυκλοφορούν και πολλές πλαστές λίρες, από τέλειες απομιμήσεις έως και πολύ πρόχειρα αντίγραφα.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ;


Δεν πρέπει να αγοράζετε λίρες από πλανόδιους ή από κάποιον φίλο που σας είπαν ότι έχει ανάγκη και τις δίνει κοψοχρονιά, γιατί μόνο χρήματα θα χάσετε με αυτόν τον τρόπο.
Αγοράστε λίρες ΜΟΝΟ από επίσημα καταστήματα αγοράς και πώλησης μετάλλων ( χρυσού ) ή από την τράπεζα Ελλάδος.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ;


Μπορούμε να εξετάσουμε τις λίρες σας και βάση των κριτηρίων γνησιότητας να τις αξιολογήσουμε, καθώς οι μετρήσεις απαιτούν εξοπλισμό ακριβείας αλλά και καλή γνώση του αντικειμένου.Τιμές Λίρας

Αγορά Χρυσής Λίρας Αγγλίας

395€

Πώληση Χρυσής Λίρας Αγγλίας

412€